30.10.2018 · · 0

Bosnia ja Hertzegovina – 2018

Baltian kierroksen ensimmäisen kohteen Kroatian Dubrovnikin vanhaan kaupunkiin tutustumisen jälkeen jatkoimme kohti ensimmäistä yöpymispaikkaa, joka oli Bosnian Trebinjessa. Bosnia-Hertsegovinan valtio koostuu kahdesta poliittisesta entiteetistä: Bosnia-Hertsegovinan federaatiosta sekä Bosnian serbitasavallasta. Erillisinä käsitteinä sekä Bosnia että Hertsegovina ovat historiallis-maantieteellisiä eikä niillä nykyään ole hallinnollista merkitystä Hertsegovina on kolmiomainen alue maan eteläosassa, kolmion yksi kärki koskettaa Adrianmerta niin että maalla on lyhyt rantaviiva. Bosnian pohjoisosa on tasankoa, ja siellä sijaitsee suuri osa viljelymaista. Dinaariset alpit ulottuvat etelään Serbian ja Montenegron puolelle. Vuoristossa on hiihtokeskuksia, kuten Sarajevo. Tässä kuvasarja Bosnia ja Hertsegovinan alueella kuljetulta matkalta.

Adrianmeren rannalla oleva Dubrovnikin vanha kaupunki jäi taakse ja kroatikuljettaja suuntasi kulkunsa kohti noin 3,5 miljoonan asukkaan Bosnia ja Hertsegovinaa.

Ajoimme kapeaa tietä ja rinnalla näimme vielä kapeamman vanhan tien, jota mm mehihäistuottajat hyödynsivät mehiläispesien paikkana. Näitä vastaavia oli oli useissa kohdin nähtävänä.

Balkanin alueella viininviljely kukoistaa ja sen myötä siellä tuotetaan myös laadukkaita viinejä

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli Tvrdoksen viinitila, joka toimii keskiaikaisessa luostarissa. Tässä vaihdoimme albanialaisen yrityksen linja-autoon ja samalla vaihtui myös kuljettaja. Ei paljoa puhunut, mutta ajoi todella hyvin.

Tällä hetkellä luostari Tvrdos ja luostarin veljeskunta pyrkii Jumalan ja hyväntahtoisten ihmisten avulla elvyttämään Tvrdosin pyhimmän Theotokosin pyhäkön entisestään. Luostarin kirkko oli erittäin kaunis

Esillä oli erittäin arvokkaita maalauksia

Tvrdoksen viinitilalla on kaksi viinikellaria

Tässä kellarissa saimme maistella viinitilan viinejä

 

Tämän punaviininpullon ostin tilalta tuliaseksi kotiin.

Hotellimme Leotar sijaitsi Bosnia Trebinjen kaupungissa, joka sijaitsee Dinaaristen Alppien tuntumassa aivan Trebisnjica- joen varrella.

Näkymä hotellin terassilta joelle.

Autot olivat melko pieniä, koska niillä oli helppo puikkelehtia kapeilla teillä.

Joukossa oli myös muutama vanhahko saksalainen auto.

Uudelta sillalta näkymä vanhalle sillalle ja sen takana olevalle rinteelle.

Osman Pasha moskeija Trebinjessa.

 

Sodassa kaatuneiden kunniaksi pystytetty muistomerkki ja nimet olivat laatoissa.

Värikäs talo Trebinjen keskustassa.

Trebisnjica -joki on kaunis ja sen pintaan heijastuu rannalla olevien rakennusten varjokuvat.

Poliisi on jalkautunut kansan keskuuteen jo aamulla varhain.

 

Kirkkoon mentiin jo varhain aamulla.

Myös tämä Bosnia ja Hertsegovina raja-aseman rakennus on vaatimaton. Tästä siirryttiin Montenegron puolelle kohti Kortorinlahtea.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.