30.01.2016 · · 3

Pihabongaus tammikuun viimeisenä viikonloppuna

Seurasin tänään tunnin pihan lintuja seuraavin tuloksin: 20 punatulkku, 18 viherpeippo, 3 korppi, 2 kuusitiainen, 6 sinitiainen, 8 talitiainen, 1 harakka, 2 hömötiainen. Seuraa sinäkin huomenna tunnin ajan lintuja. http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/pihabongaus

Viherpeippo

Viherpeippoja oli samaan aikaa lähes 20 yksilöä

Korppi

Korpit kisailivat taivaalla, kun muut nauttivat lintulaudan ruuasta.

Punatulkku

Punatulkkuja vieraili kerrallaan jopa 20.

Pihabongaus-tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla joko lauantaina 30.1. tai sunnuntaina 31.1. Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa. Pihabongaus ei ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrällä ei ole ratkaisevaa.

Pihabongauksen päätarkoituksena on saada yleisö mukaan tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Samalla kerätään arvokasta tietoa maamme talvisesta linnustosta.

Pihabongaus on järjestetty Suomessa tammikuun viimeisenä viikonloppuna vuodesta 2006. Viime vuonna 23 000 ihmistä tarkkaili lintuja lähes 15 000 pihalla ympäri maan. Kaikkiaan havaittiin ennätykselliset 109 lintulajia ja noin 800 000 lintuyksilöä. Säännöllisyyden ja suuren osallistujamäärän ansiosta tapahtuman avulla on saatu myös hyödyllistä tietoa monien lintulajien kannanvaihteluista.

Pihabongaukseen osallistuminen on helppoa:

  • Tunnista tunnin aikana havaitsemasi lintulajit.
  • Laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan (näin vältät laskemasta samoja yksilöitä moneen kertaan).
  • Ilmoita tunnistamasi lajit ja laskemasi maksimimäärät viimeistään 5.2. VERKKOLOMAKKEELLA tai postikortilla osoitteella BirdLife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki. Postikortissa on lintuhavaintojen lisäksi oltava havainnoitsijan nimi*, osoite ja havaintopaikan osoite, havainnointiajankohta ja havainnoitsijoiden määrä.

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.