18.10.2016 · · 3

Kirsikkakakku

Sveitsin, Ranskan ja Saksan matkalla syksyllä vierailimme Gutachin kylään, missä tutustuimme Schwarzwaldin historiaan ja perinteitä esittävään ulkoilmamuseoon. Kierroksen pää̈tteeksi nautimme yhteisen päivällisen. Päivällisellä oli jälkiruokana kirsikkatäytekakku. Meille järjestettiin yllätysohjelmana kirsikkatäytekakun valmistus. Tämä kuvasarja kuvaa kakun valmistuksen vaihe vaiheelta.

np7b0147

Ravintola tarjoaa asiakkaille hyvää kirsikkatäytekakkua, jonka valmistusta saimme seurata. Mestari selostaa kakun valmistusta oppaallemme. Pöydällä on kaikki tarvittavat aineet ja välineet.

np7b0149

Täytekakkupohja oli etukäteen paistettu ja se oli leikattu neljään osaan.

np7b0150

Tietenkin iso vatillinen hyvää kermavaahtoa.

np7b0154

Kakkukehikko laitetaan jo alimman osan ympärille, jotta kakusta tulee ryhdikäs.

np7b0156

Alimman osan päälle levitetään kirsikkahillo.

np7b0158

Sitten kirsikkahillon päälle painetaan toinen osa, joka kostutetaan kirsikkaliköörillä.

np7b0160

Päälle reilu kerros kermavaahtoa.

np7b0162

Kermavaahto levitetään tasaiseksi kerrokseksi.

np7b0163

Kolmas kerros ja kunnon kostutus.

np7b0164

Ja vielä vähän lisää.

np7b0167

Kerros kermavaahtoa.

np7b0168

Sitten viimeinen kerros painetaan kermavaahdon päälle.

np7b0169

Kakku painetaan kannella tasaiseksi.

np7b0171

Myös ylin kerros kostutetaan kunnolla.

np7b0172

Sitten loppu kermavaahto meneekin kakun kuorrutukseen.

np7b0175

Tasoituslasta on kookas

np7b0180

Myös reunat tasataan.

 

np7b0186

Kermavaahtoa on kauttaaltaan kakun päällä.

np7b0188

Kermavaahtoruusukkeet puristetaan perinteisellä tavalla.

np7b0190

Vielä kirsikat ruusukkeiden päälle.

np7b0192

Suklaa raastaminen käy vauhdilla.

 

 

 

np7b0198

Suklaata alkaa olla riittävästi.

np7b0200

Pöytä siistiksi ja kakku ylös.

np7b0203

Mestari ja kakku. Nyt kylmään päiväksi ja sitten voidaan tarjoilla asiakkaille.

np7b0206

Kyllä oli hyvää.


3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.