22.09.2018 · · 0

Seutukunnallinen kirkkopäivä Merikarvialla 14.6.2018

Merikarvialla vietettiin torstaina kesäkuun 14. päivänä Satakunnan alueen seutukunnallista kirkkopäivää. Päivän tunnuslauseena oli ”Kas kaunista on sovinto veljesten keskuudessa” (Psalmi 13) Merikarvian Sotaveteraaniyhdistys järjesti onnistuneesti yhdessä paikallisten Sotaveraani-, Sotainvalidi-, Rintamaveteraaniyhdistysten sekä Kaatuneiden omaisten järjestön kanssa Satakunnan alueen seutukunnallisten kirkkopäivien tapahtumien järjestelyt. Kirkkopäivä aloitettiin vuonna 1899 valmistuneessa Merikarvian puukirkossa. Kirkko on yksi Suomen suurimmista kirkoista, jossa on istumapaikkoja 2400–2500:lle hengelle. Kirkkoon oli saapunut osanottajia koko Satakunnan alueelta lähes 300 henkilöä. Liturgina ja saarnaajana toimi Merikarvian seurakunnan kirkkoherra Tom Broberg, joka piti myös saarnan. Kanttorina oli Antti Virtalaine, tekstinlukijoina olivat Kirsi Mattila ja Jorma Rinne ja ehtoollisessa avustivat Leena Härmä, Anssi Joutsenlahti ja Jussi Pelto-Piri. Messun päätteeksi kirkkoherra Tom Broberg lähetti seppelpartion, Oiva Hännikäinen, Anja Ranta ja Erkki Vanhatalo sankarihaudalle. Kunniavartiossa olivat Merikarvian Reserviupseerien res. kapteeni Heikki Moilanen (vas) ja res. yliluutnantti Ari Kuuskeri. Messun jälkeen vieraille tarjottiin erittäin maukas kalakeitto ja ruokailu sujui joustavasti. Ruokailun jälkeen palattiin Merikarvian kirkkoon viettämään päiväjuhlaa, johon tervetulleeksi toivotti kirkkoherra Tom Broberg esitellen samalla kauniin Merikarvian kirkon. Kansanlaulusävelmiä Suomesta esittivät Elli-Nora Rintamäen, Nelli Tähkäsen ja Leevi Lindgrenin esittäminä ja Maria Lindgren säestämänä, näiden jälkeen Merikarvian kunnan tervehdyksen juhlaan toi vs. Kunnanjohtaja Kimmo Puolitaival. Ennen mieliinpainuvaa rovasti Väinö Reinilän juhlapuhetta Terhikki Lammenranta ???? lauloi kauniin laulun; heijastus, säestäjänä oli Maria Lindgren. Juha Salmen johtamana Merikarvian mieslaulajat esiintyivät useaan kertaan. Jumalanpalveluksen mieslaulajat olivat virsilaulun tukena, sankarihaudalla seppeleenlaskun aikana ja päiväjuhlassa saimme kuulla kappaleet Pojat raitilla, Oi terve Pohjola ja Suomen laulu. Juhla päättyi puheenjohtaja Tapio Kampin päätössanojen ja kiitosten jälkeen perinteisesti suvivirteen. Seuraava seutukunnallinen kirkkopäivä järjestetään 13.6.2019 Eurajoella.

 

Merikarvian isoon puukirkkoon kerääntyi lähs 300 kirkkovierasta.

Liturgina ja saarnaajana toimi Merikarvian seurakunnan kirkkoherra Tom Broberg, joka piti myös saarnan ja juhlassa esitteli Merikarvian kirkon.

Messun päätteeksi kirkkoherra Tom Broberg lähetti seppelpartion, Oiva Hännikäinen, Anja Ranta ja Erkki Vanhatalo sankarihaudalle.

Juha Salmen johtamana Merikarvian mieslaulajat esiintyivät useaan kertaan. Jumalanpalveluksen mieslaulajat olivat virsilaulun tukena, sankarihaudalla seppeleenlaskun aikana ja päiväjuhlassa saimme kuulla kappaleet Pojat raitilla, Oi terve Pohjola ja Suomen laulu. Kuvassa Merikarvian Mieslaulajat lauloivat kirkon pihamaalla seppeleenlaskun aikana.

Kunniavartiossa olivat Merikarvian Reserviupseerien res. kapteeni Heikki Moilanen (vas) ja res. yliluutnantti Ari Kuuskeri.

Kansanlaulusävelmiä Suomesta esittivät Elli-Nora Rintamäen, Nelli Tähkäsen ja Leevi Lindgrenin esittäminä ja Maria Lindgren säestämänä

 

 

Juhlapuheen piti rovasti Väinö Reinilä

Juhlavieraana olivat myös Satakunnan sotaveteraanipiirin puheenjohtaja Seppo Juhola sotaveteraani Markus Aaltonen.

Rintamaveteraanien Satakunnan piirin puheenjohtaja Tapio Kamppi lausui juhlaan osallistuville päätössanat.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.