06.06.2016 · · 0

Liikenneturvallisuus Kokemäellä vuonna 2016

Kokemäen tiestölle on suunnattu tänä kesänä varoja isolle peruskorjaushankkeelle. Vuolteen sillat, jonka moni kulkija mieltää yhdeksi sillaksi. Kyseessä on kuitenkin kaksi vierekkäistä Kokemäenjoen uomaa. Toisena parantamiskohteena on kevyen liikenteen väylän, lähinnä pyörätien päällystämistä. Turvallisuutta edistävinä muutoksena odotetaan Viinikantien sulkemista, Haapionkadun liikennejärjestelyjen parantaminen ja liikenneturvallisuusaloitteen tein Peipohjaan. Kerään tähän liikenneturvallisuuteen liittyviä kuvia ja kirjoitan kommentteja sekä Kokemäen liikenneväylistä ja saatan joskus niistäkin kommentoida. Samalla toivon tälle sivulle lukijoilta kommentteja Kokemäen liikenneturvallisuudesta.

NP7B6554

Lemminkäisen miehet päällystivät kevyen liikenteen väylää Peipohjan ja Risteen välillä. Tässä on Kupparinkalliontien risteys

NP7B6553

Kevyen liikenteen väylät tehtiin pienemmällä koneella.

NP7B6547

Isolla koneella saatiin koko väylä kerralla valmiiksi.

 

NP7B6536

Pien levittäminen vanhan uuden väliin on tärkeää.

NP7B6540

Ennen päällysteen laskemista on tärkeää valmistella alusta hyvin. Hiekan ja kasvillisuuden poisto reuna-alueilta on välttämätöntä samoin pikeäminen.

NP7B6691

Valitettavasti uuteen pintaan tehtiin ”tärinäraitoja”, jotka häiritsivät erityisesti rullaluistelijoita.

NP7B6689

Myös kaivurin paripyörät tekivät puumerkit uuteen pintaa.

NP7B6576

Vuolteen siltojen vasen on myös korjauksen alaisena.

NP7B6573

Kokemäenjoen oikea väylä on leveämpi ja senkin alla kulku-/turvatasot.

NP7B7051

Korjattavana olevat silla on jaettu kolmeen osaan; jalankululle tarkoitettu väylä ja ajoneuvoille tarkoitettu väylä sekä korjausvaiheessa oleva alue. Valitettavasti kapealla jalankulkuun tarkoitetulla alueella pyöräillään ja se aiheuttaa vaaratilanteita.

 

NP7B6580

Saumakohdat korjataan perusteellisesti.

NP7B6584

Osa vanhoista raudoituksista voidaan hyödyntää.

 

NP7B6120

Peipohjassa on todella vaarallinen pyörätien jatke. Tähän kohtaan esitin ELY-keskukselle turvallisuusparannusta.

NP7B1798

Pyöräilykypärän käyttöä tulisi tehostaa Kokemäellä. Kuva on Helsingistä Mannerheimintien vierellä kulkevalta kevyen liikenteen väylältä. Siellä aamun työmatkapyöräilijöistä lähes kaikki käyttivät pyöräilykypärää.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.